Ha egy fővárosba költözik valaki, számíthat arra, hogy a szórakozási lehetőségei is elég tágak lesznek. Nincs ez másként Varsóban sem. Ha annyira nem is bulis város, mint mondjuk Budapest, valószínűleg mindenki megtalálja amit keres. A belvárosi „túristacsapdáktól” kezdve, az egyetemi bulihelyeken át, a külvárosi kiskocsmákig természetesen itt is minden megtalálható. Az alábbiakban szeretnék bemutatni néhány helyet amit lehetőségem volt megismerni.

PiwPaw Beer Heaven

Bár az ára kissé borsos, mégis ez a hely áll a legközelebb a szívemhez, mivel itt ért a hír, hogy sikerült a Varsói szállást elintézni, vagyis itt vált teljesen biztossá a Varsóban töltött fél év. Aki különleges söröket szeretne kóstolni, annak biztosan ezt a helyet ajánlanám, ugyanis a választék zavarba ejtően nagy. A falat pedig a világ minden tájáról összehordott söröskupakok díszítik.

PiwPaw

Ulubiona

Az Ulubiona egy egyszerű kiskocsma az egyik kapualjban, pontosabban a Nowy Świat 27 alatt. A barátságos légkör és a vodka shot akciók miatt érdemes látogatni.

Pijalnia wódki i piwa

Az Ulubiona mellett egy ugyancsak shot bar jellegű, viszont valamivel magasabb árfekvésű, és ennek megfelelően igényesebb, dizájnosabb megjelenésű… kocsma.

Pawilony Nowy Świat

Pijalnia-ból kilépve a nem túl forgalmas úton átkelve egy belső udvar kapujához érünk. Itt belépve az az érzés fog el bennünket, hogy megérkeztünk a lengyel Gozsdu udvarba annak minden előnyével és hátrányával.

Pijana Wiśnia

Azt hiszem ez az a hely, amit elsőre senki sem tud hova tenni, még akkor sem, ha történetesen lengyel látogatóról van is szó. Pijana Wiśnia ugyanis egyetlen terméket szolgál fel, egy ukrán cseresznye likőrt, amit lehet kérni beáztatott cseresznye szemekkel, vagy anélkül, illetve kis adagban vagy nagy adagban. A választék tehát nem nagy, a tömeg a Pijana Wiśnia előtt viszont annál inkább.

Emerald Irish Pub

Bár sok ír pub van Varsóban, szerintem ez a leghangulatosabb, viszont nem kell túlságosan nagy tumultussal számolni. Külön plusz pont, hogy Paddy and The Rats dalokat is hallgatunk amíg a Guinness-t kortyolgatjuk.

Nora Pub

Még mindig nem elhagyva a belvárost, de már közelebb az egyetemekhez van egy egyetemisták által kedvelt hely, ahol karaoke, pia minden mennyiségben és némi gyorsétel is várja a leendő vendégeket. Mi ezt a helyet nemes egyszerűséggel csak fekete lyukként szoktunk emlegetni, ahonnan meglehetősen nehéz hazajutni 😀 A vodkákra és a sörre diák felmutatással kedvezmény jár, és a sört akár literes korsóban is kérhetjünk. Nem ajánlott felvenni a versenyt a lengyelekkel, ha vodka fogyasztásról van szó.

San Escobar

Néha, ha valaminek ilyen sejtelmes neve van, érdemes rákeresni az eredetére. San Escobar egy nem létező ország, amire egy lengyel külügyminieszter hivatkozott, amikor fel kellett volna sorolnia a támogató országokat egy pályázathoz. Ha szerencsénk van, jó áron tudunk itt vacsorát fogyasztani este 6-ig egy jó sör mellett.

Pub Tato

Első látásra a kertvárosi „szomjas tüzér” talponállót idéző italozót jobban megvizsgálva rájöhetünk, hogy egy nagyon összetartó közösség tagja lehet, aki gyakori vendég itt, ahol kirándulásokkal és grillezéssel tarkítják a mindennapokat. Bevallom mi is törzsvendégek lettünk 🙂

+1 Yellow Cab

Bár itt is elsősorban az italfogyasztáson van a hangsúly, mégis fontosabb kiemelni a már-már tökéletes hamburgereket, ahova egy egyébként hamburgert nem kedvelő egyén, mint én is szívesen visszajár.

A kedvenc hambim Oscypek na trasie néven fut, melyben a szaftos marhahúspogácsa és friss zöldségek mellett helyet kap a híres lengyel grillezett sajt is 🙂

+2 Visztula part

„Hát ez elsőre is eszembe juthatott volna.” – gondolja az egyszeri turista amikor meglátja a szatyros fiatalokat a Visztula felé közlekedni. Bizony, a szatyrokban sör van, a parton meg rengeteg lépcsőfok, ahol lehet üldögélni, lábat lógatni.
Nem érdemes tehát térképpel bajlódni a helyszínen, egyértelmű lesz innen már az odatalálás. A Visztula partja szép időben élettel telik meg, számos vendéglátóegység és ételes stand is nyílik, ahol ha szerencsénk van még élős zenés koncertekbe is belefuthatunk. Pro tipp: az ételes standok között magyar lángosos is van 😛

Visztula part
Magyar lángos Varsóban

Szomorú hír, hogy ez a remek hely ártéren helyezkedig el, így ha magasabb a Visztula vízszintje, sajnos lezárásra kerül. Ez ottjártunkkor is előfordult egy pár napra.

Áradás miatt zárva