Bécs történelmi belvárosában kétségkívül minden évszakban megéri egy sétát tenni, ezt általában a legtöbb magyar már csoportos vagy egyéni kirándulás keretében meg is tette élete során. Épp ezért kevésbé szeretnék utikönyvet írni a látnivalókról, sokkal inkább pár fotóval szemléltetni, milyen is a város karácsony tájékán, amikor talán a legjobb a hangulat. Az emberektől nyüzsgő kis utcák, fények, zene és forraltbor egyvelege mindenki számára kellemes pillanatokat ígér.

Bécs több karácsonyi vásárt is kínál az idelátogatóknak, a magyarok által leginkább ismert a Rathausplatzon, Hofburg előtt, Schönbrunnban és a Mariahilferstrassén található vásár, de például az egyetem szomszédságában a Karlsplatzon megrendezésre kerülő ArtAdventre is megéri kilátogatni. Habár kisebb, mint a turisták uticéljaként szereplő másik kettő, ugyanakkor talán épp ezért kellemesebb és hangulatosabb is.

Az elengedhetetlen forraltbor mellett számos kézműves árus kínálja portékáit, valamint megkóstolhatjuk a helyi gasztronómia remekeit is, mint például a gőzgombócot.

Gőzgombóc
Karácsonyi fények
Nyüzsgő, szépen feldíszített útcák
Az elmaradhatatlan forralt bor 🙂

Karácsonyi időszakban a Prater is számos esti koncertet kínál és ide is beköltözik az adventi hangulat.

Prater
Körhinta

Kategóriák: Ausztria

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük